Team Diabetes Riders cyklar genom Sverige för diabetesforskningen. 1 juli 2021 går starten av Sverigetempot. Ett självsupporterat cykellopp genom Sverige från Riksgränsen till Smygehuk på max 210 timmar. 

Team Diabetes Riders medlem Thomas Egrelius kommer delta med målet att nå Smygehuk på under 7 dygn, och samtidigt samlar vi in pengar till diabetesforskningen genom Swish och medverkande sponsorer. Från den 1 juli kan du följa hans färd genom landet på https://tracker.egge.se/sverigetempot

Team Diabetes Riders medlem Thomas Egrelius kommer delta med målet att nå Smygehuk på under 7 dygn, och samtidigt samlar vi in pengar till diabetesforskningen genom Swish och medverkande sponsorer.

Du eller ditt företag kan medverka på olika sätt. Förutom att vara med och hjälpa diabetesforskningen framåt mot ett botemedel, syns ditt namn i våra sociala kanaler och på vår hemsida före, under och efter insamlingen.

Var med genom att till exempel

  • Bidra med produkter eller upplevelser vi kan lotta ut bland alla som skänker en swishgåva.
  • Skänka valfritt belopp märkt “Sverigetempot” via Swish.
  • Genom att skänka 1kr, 10kr eller mer per cyklad mil, som motivation för Thomas när det känns långt kvar.
  • Köp plats för din logga på vår Hoodie 2021/22  för 6000kr

Thomas Egrelius
Ålder: 47 år
Familj: Fru, två barn och två fåglar
Arbetar med: IT
Cyklar: Året runt, gärna långt.

2018, precis i början av sommarlovet för vår då 12-åriga dotter fick vi beskedet att hon har autoimmun diabetes. Diabetes typ 1. En allvarlig och än så länge obotlig sjukdom som över en natt förändrade vår vardag. Vi lärde oss hur lite vi visste om denna potentiellt dödliga sjukdom, som inte syns utanpå och oftast kräver dagar på sjukhus när den upptäcks, inte sällan i ett livshotande tillstånd. Sedan den dagen är jag engagerad i att öka kunskapen och förståelsen för diabetes i samhället, och samla in pengar till diabetesforskningen.

För att Tuva och alla andra 900 barn som varje år insjuknar en dag ska slippa alla nålstick och dygnetrunt-fokus på sin blodsockernivå. För att de inte ska behöva avbryta sin lek eller aktivitet för att äta eller ta extra insulin. För att de inte ska behöva riskera att hamna i akut livsfarlig diabetes- eller insulinkoma. För att vi äntligen ska veta varför man får Diabetes typ 1 och kan förhindra och bota den.
Därför cyklar jag för Team Diabetes Riders som arbetar för att sprida kunskap och samla in pengar till forskningen, samtidigt som vi vill inspirera till fysisk aktivitet och därmed bättre hälsa.

Fakta Autoimmun diabetes (Typ 1)
Källa: barndiabetesfonden.se

Typ 1-diabetes är en obotlig sjukdom som innebär att kroppen inte längre kan producera insulin. Insulinet behövs för att kunna ge energi till cellerna. Utan insulin kan vi inte leva. Sjukdomen kräver därför en livslång behandling, dygnet runt, med insulin utifrån via pump eller spruta.

En sjukdom som drabbar cirka 900 barn och lika många vuxna i Sverige varje år.

En autoimmun sjukdom där kroppens eget immunförsvar angriper kroppen. 

Inte orsakad av livsstil eller kost.

Kroppen kan inte själv producera insulin,
utan insulin kan vi inte leva.

Insulin behöver ges med spruta eller pump, varje dag, dygnet runt, livet ut.

Kan drabba vem som helst – både barn och vuxna i alla åldrar.

Kan inte förebyggas.

En livshotande sjukdom som aldrig tar paus, och som inte syns utanpå. Som ej går att bota. Ännu.