Helgen inleddes med en gemensam middag nere i hamnen för de som kunde. Ett trevligt initiativ som återkommit de senaste åren vi kört tillsammans.

Morgonen den 11 juni samlades ett gäng cyklister iförda Team Diabetes Riders tröjan för att ta sig an de 15 milen på östra sidan om Vättern. I startfållan uppmärksammades gruppen av speakern som pekade ut Tommy som talför ledare, som kort förklarade syftet med vår insats innan det var dags att rulla iväg. Helt enkelt att vi vill uppmärksamma Diabetes och samtidigt samla in pengar till forskningen.

Diabetes Typ 1 är en kronisk potentiellt dödlig sjukdom som det fortfarande inte finns något botemedel för. Den drabbar ca 900 barn och unga varje år. Lika många vuxna insjuknar och livet för alla ändras i en handvändning. Helt plötsligt behöver de ta medicinska beslut, och själva behandla sin obotliga sjukdom. Dygnet runt årets alla dagar. För att överleva. För Diabetes Typ 2, som är en helt annan sjukdom trots likhet i namnen, finns det mer kunskap om orsakerna bakom och vad som kan göra för att förhindra eller minska besvären. Men även här behövs pengar till forskningen för att komma ännu längre. Nästan en halv miljon personer har Diabetes Typ 2 idag, och riskerar komplikationer längre fram i livet som skador på nervsystem, njurar och ögon, hjärt- och kärlsjukdomar och inte minst psykisk ohälsa. Komplikationer som även riskeras vid Typ 1 diabetes där också akut lågt blodsocker kan vara direkt dödligt.

Som med den mesta medicinska forskning är det ni givare som står för bidragen, det finns ingen statlig finansiering bakom. Därför är det otroligt viktigt att samla in dessa pengar på olika sätt.

Ut ur Motala rullade vi i en relativt samlad trupp för att sedan dela upp oss efter fart då gruppen bestod av cyklister med vitt spridda erfarenheter och målsättningar. Allt från att ta sig runt på under 10 timmar till att hålla ett snitt runt 28 och med det gå i mål på runt sex timmar.

Vädret var med oss hela dagen med solsken och inte allt för mycket vind. Det blev en fin runda där de sista kämparna som cyklade 15 mil för första gången med lite peppning och coaching lyckades rulla över mållinjen med en minut till godo på 9 timmar! Grymt kämpat!

Insamlingen inbringade denna gång 6500kr som går oavkortat 50/50 till Barndiabetesfonden och Diabetesfonden. Stort tack för era bidrag!

Kolla gärna in vårt instagramkonto för att se händelser från dagen i Stories. Och fortsätt gärna stödja forskningen genom våra pågående insamlingar. Tack!