Team Diabetes Riders grundades som Facebook-grupp 2016 av Tommy Wallinder. Vi bildade förening 2019 och har idag 2023 drygt 700 medlemmar i vår facebookgrupp. Föreningen upplöstes 2022 då det administrativa arbetet inte motsvarade de förväntade fördelarna med en ideell förening bakom arrangemanget. Vi fortsätter dock det ideella insamlingsarbetet utan en förening i ryggen.

Vi försöker synas på olika lopp runt om i landet, där Vätternrundan och Halvvättern är de evenemang vi fokuserar mest på. Våra medlemmar deltar även i andra evenemang och utför även individuella prestationer i andra lopp och utmaningar. Vi både cyklar och springer för att samla in pengar till diabetesforskningen och verkar samtidigt för att kunskap och medvetenhet om diabetes sprids i samhället.

Ibland syns vi i media. Här försöker vi samla länkar till dessa artiklar och inslag.

Vilka organisationer stödjer vi?

Team Diabetes Riders stöder idag både Barndiabetesfonden och Diabetesfonden genom insamlingar på deras respektive plattform för ”Egen insamling”. Länkar till dessa hittar du på vår insamlingssida. Under 2024 stödjer vi även Diabetesmammorna och deras arbete för barn och unga med diabetes. Skicka gärna ett bidrag via Swish direkt till dem!

Swisha ditt bidrag till Diabetesmammorna

Barndiabetesfonden är den enskilt största organisationen som bidrar med medel till forskning om den obotliga autoimmun diabetes, Diabetes typ 1, medan Diabetesfonden stöder forskning om både Diabetes typ 1 och Diabetes typ 2. Dessa är två helt olika sjukdomar, namnens likhet till trots.

Om en organisation ser möjligheter till samarbete för att samla in pengar, sprida kunskap eller på annat sätt hjälpa personer med diabetes, tveka inte att höra av er till oss!

Team Diabetes Riders insamlingar

Insamlade medel redovisas löpande under året i våra sociala kanaler, med en slutredovisning i samband med Världsdiabetesdagen den 14 november. Du kan bidra genom en (eller fler) inbetalning till någon av våra aktiva insamlingar.

Kan jag cykla in er klubbtröja?

Det går jättebra! Vi vill gärna synas så mycket som möjligt för att sprida kunskapen om diabetes. I dagsläget använder vi tröjor från Trimtex. Kontakta oss via Facebookgruppen eller mail så löser vi det. Känner du till företag som vill synas med logga på tröjan tar vi gärna emot tips.