Team Diabetes Riders grundades som Facebook-grupp 2016 av Tommy Wallinder. Vi bildade förening 2019 och har idag 2020 drygt 600 medlemmar i vår facebookgrupp.

Vi försöker synas på olika lopp runt om i landet, där Vätternrundan och Halvvättern är de evenemang vi fokuserar mest på i dagsläget. Våra medlemmar deltar även i andra evenemang och utför även individuella prestationer i andra lopp och randoneeutmaningar. Vi både cyklar och springer för att samla in pengar till diabetesforskningen och samtidigt verka för att kunskap och medvetenhet om diabetes sprids i samhället.

Ibland syns vi i media. Här försöker vi samla länkar till dessa artiklar och inslag.

Vilka organisationer stödjer vi?

Team Diabetes Riders stöder både Barndiabetesfonden och Diabetesfonden, där insamlade medel skänks 50/50 till båda organisationerna. Barndiabetesfonden är den enskilt största organisationen som bidrar med medel till forskning om den obotliga autoimmun diabetes, Diabetes typ 1, medan Diabetesfonden stöder forskning om både Diabetes typ 1 och Diabetes typ 2. Dessa är två helt olika sjukdomar, namnens likhet till trots.

Team Diabetes Riders insamlingar

Swish till vårat nummer 123-4454948 alternativt inbetalning på annat sätt. Insamlade medel redovisas löpande under året i våra sociala kanaler, med en slutredovisning i samband med Världsdiabetesdagen den 14 november.

Varför ska jag bli betalande medlem?

Idag är det inget krav att vara medlem för att få cykla i vår tröja. Men ju fler medlemmar vi blir desto större avtryck gör vi och ju lättare blir det att få tag på sponsorer som vill hjälpa till. Med fler medlemmar har vi också större möjligheter att utveckla föreningen framåt.