Vätternveckan är inställd. Vår medlem Thomas kör halvvättern och helvättern på hemmaplan istället och skänker 1 krona per cyklad kilometer, och uppmanar alla andra att göra det också.

Helgen då Halvvättern skulle gått blir det 15 mil på en lokal rundbana i villaområdet. På grund av arbete behöver jag vara nära hemmet, säger Thomas. Därför tar han den lokala en-milsrundan på villagatorna och cyklar den 15 gånger! Alltså även en utmaning för pannbenet.

Helgen efter blir det Mälaren Runt, och det verkar bli helt solo. 33 mil runt landets tredje sjö, en klassisk runda med över 100 år på nacken. Loppet hade premiär redan 1892 och ingick i de olympiska spelen i Stockholm 1912. Men det är första gången Thomas cyklar den, med start runt kl 6 på lördagsmorgonen söder om Stockholm.

Däremellan räknar Thomas med att cykla ca 200km till och från jobbet i veckan, även de kilometer som ingår i cykelveckan och 1 krona per kilometer. Om allt går som tänkt kommer Thomas swisha in ca 650 kronor till Team Diabetes Riders när veckan är slut. Förhoppningsvis är det fler som matchar det eller skänker en slant som passar den egna plånboken. Alla bidrag är välkomna, stora som små!

Resultatet

När Thomas #mincykelvecka var slut bestämde han sig för att förutom 1 krona per cyklad kilometer även skänka de pengar han sparat på att cykla till jobbet under veckan istället för att ta bilen. Bränslepengar och trängselskatt som inte behövde betalas. Totalt ca 1200 kr till insamlingen, kilometerkronorna inräknat. Dessutom hade hans engagemang dragit med sig ytterligare några Team Diabetes Riders runt om i landet som också körde konceptet #1krperkm, och tillsammans drog de under veckan in 11.700kr till forskningen om diabetes! Bra jobbat gänget, och tack till alla som hjälpt till genom att skänka en slant!

En reaktion på “Thomas kör #mincykelvecka

Kommentarer är stängda.